Monday, 06 June 2016 08:18 Здравје

Замрзнувањето на храната спречува да не се размножуваат бактерии во храната...



Затоа храната што ја замрзнуваме треба да биде безбедна и здрава за јадење без разлика колку долго е во замрзнувачот. Искуството покажува дека храната после одредено време го губи својот вкус и текстурата. Пекарските производи на пример може да стојат и до 3 месеци, овошните пити што не се испечени може од 2 до 4 месеци, а испечените мафини и до 1 година.

Месото го губи вкусот после 12 месеци, односно најдолго треба да стои 3 - 4 месеци во замрзнувач, јагнешко и телешко месо до 9 месеци, а свинското може и до 12 месеци. Пилешкото може да издржи до 1 година, а крилцата, батаците и другите делови од птицата за само 3 месеци пократко.

Bookmark and Share


24FUDBAL.com.mk

Македонија | Езгјан Алиоски одигра 90 минути за Лидс против Брентфорд, меч...
Шпанија | Јапонецот импресионираше во текот на претсезонските подготовки з...
Шпанија | Неколку извори од Шпанија пренесуваат Реал Мадрид и ПСЖ се во на...
Англија | Офанзивецот имаше големи проблеми ланската сезона откако се здоб...

ГАЛЕРИЈА

ИГРИ

Pirates and Treasure
Sniper team
Shopping Cart Hero 3
Achilles 2
Hey You Are a Box
Let the Bullets Fly 2

Hot & Sexy

Сигурни сме дека не би имале ништо против да ве изеде ваква секси волчица...
Сигурни сме дека би сакале да одите во пустина со ваква дама...
Девојките се неодоливи, а нивниот заден дел уште повеќе...