Thursday, 08 October 2015 11:22 Здравје

Какаото е основната состојка на чоколадото, кое содржи антиоксиданти и минерали што го штитат нервниот систем...



Какаото ја спречува можноста за добивање на мозочен удар и го намалува крвниот притисок. Поради горчината на какаото фабриките ги засладуваат производите со тоа што користат масти и шеќер. Компанија од Бостон открила нова супстанца што ја разблажува горчината на какаото, која се зема од одредени билки од боливиските и перуанските Анди.

Користењето на еден микрограм од оваа растителна сусптанца е доволен за да ја разблажи горчината на какаото, па за производство на чоколадото сега се користат само 35% на масти и шеќери. Новиот додаток ја елиминира потребата за шеќер, засладувачи и масти. Од причина што шеќерот е новиот никотин, а засладувачите се штетни за здравјето, се претендира чоколадото да биде поздраво. Затоа сега е поздраво да се јаде за да спречите добивање на мозочен удар.

Bookmark and Share


24FUDBAL.com.mk

Македонија | Езгјан Алиоски одигра 90 минути за Лидс против Брентфорд, меч...
Шпанија | Јапонецот импресионираше во текот на претсезонските подготовки з...
Шпанија | Неколку извори од Шпанија пренесуваат Реал Мадрид и ПСЖ се во на...
Англија | Офанзивецот имаше големи проблеми ланската сезона откако се здоб...

ГАЛЕРИЈА

ИГРИ

Pirates and Treasure
Sniper team
Shopping Cart Hero 3
Achilles 2
Hey You Are a Box
Let the Bullets Fly 2

Hot & Sexy

Сигурни сме дека не би имале ништо против да ве изеде ваква секси волчица...
Сигурни сме дека би сакале да одите во пустина со ваква дама...
Девојките се неодоливи, а нивниот заден дел уште повеќе...