Tuesday, 23 June 2015 13:46 Здравје

За да не ги уништите здравите состојки на лукот, треба да знаете како правилно да го подготвувате пред да го ставите во јадење...



Кога правите сос од домати, не треба да го ставате лукот веднаш во врело масло, затоа што на тој начин нема да го нахраните телото со алицин, кој е толку многу здрав и го има во лукот, а се губи кога веднаш ќе го ставите во врела тава.
 
Ензимот што го произведува алицинот не се активира додека не го излупите лукот и веднаш штом ќе дојде во контакт со топлина се уништува. За целосно уништување, потребни му се само неколку минути во врело масло. Ако сакате да остане алицинот во лукот, оставете го исецканиот лук да постои околу 10 минути после сечењето, а потоа може да го ставите тава.

Bookmark and Share


24FUDBAL.com.mk

Македонија | Езгјан Алиоски одигра 90 минути за Лидс против Брентфорд, меч...
Шпанија | Јапонецот импресионираше во текот на претсезонските подготовки з...
Шпанија | Неколку извори од Шпанија пренесуваат Реал Мадрид и ПСЖ се во на...
Англија | Офанзивецот имаше големи проблеми ланската сезона откако се здоб...

ГАЛЕРИЈА

ИГРИ

Pirates and Treasure
Sniper team
Shopping Cart Hero 3
Achilles 2
Hey You Are a Box
Let the Bullets Fly 2

Hot & Sexy

Сигурни сме дека не би имале ништо против да ве изеде ваква секси волчица...
Сигурни сме дека би сакале да одите во пустина со ваква дама...
Девојките се неодоливи, а нивниот заден дел уште повеќе...