Wednesday, 12 March 2014 15:43 Здравје

Пурпурните овошја и зеленчук се преполни со антиоксиданси, „чистачи“ на телото и затоа е особено здраво да се јаде модар патлиџан, сливи, грозје, црвен кромид...



Компирот со потемна боја има повеќе антиоксиданси во споредба со останатите. Сливите, зелката, патлиџанот, црната рибизла, црвениот кромид и грозјето, содржат флавоноиди, кои го контролираат крвниот притисок и го зајакнуваат имунитетот.



Лушпата на црното грозје го содржи пигментот антоцијан, кој ги зајакнува имунитетот и кардиоваскуларниот систем и го спречува размножувањето на клетките од некои видови на тумор. Брусницата помага за инфекции на мочниот меур.

Постојат научни докази дека пурпурната храна го подобрува здравјето на срцето, видот и работата на мозокот.

Bookmark and Share


24FUDBAL.com.mk

Македонија | Езгјан Алиоски одигра 90 минути за Лидс против Брентфорд, меч...
Шпанија | Јапонецот импресионираше во текот на претсезонските подготовки з...
Шпанија | Неколку извори од Шпанија пренесуваат Реал Мадрид и ПСЖ се во на...
Англија | Офанзивецот имаше големи проблеми ланската сезона откако се здоб...

ГАЛЕРИЈА

ИГРИ

Pirates and Treasure
Sniper team
Shopping Cart Hero 3
Achilles 2
Hey You Are a Box
Let the Bullets Fly 2

Hot & Sexy

Сигурни сме дека не би имале ништо против да ве изеде ваква секси волчица...
Сигурни сме дека би сакале да одите во пустина со ваква дама...
Девојките се неодоливи, а нивниот заден дел уште повеќе...