ТОП ВИДЕО |
Saturday, 07 July 2012 07:44
Здравје
Повеќето диетолози советуваат зеленчукот да се јаде свеж, за да се зема оптималното количество витамини и корисни материи... Новите истражувања покажуваат дека термичката обработка го зголемува нивото на антиоксидантите кои се борат со голем број болести. Моркови, спанаќ, печурки, аспарагус, зелката и пиперките му доставуваат на организмот поголема доза од корисните материи, ако се приготвени. Феноменот се должи на тоа дека термичка обработка ги уништува клеточните ѕидови на зеленчукот и на тој начин антиоксидантите и витамините полесно се апсорбираат од организмот. Подготвување на пареа и варење се најдобрите варијанти. |
Најчитани
Најнови
24FUDBAL.com.mkМакедонија | Езгјан Алиоски одигра 90 минути за Лидс против Брентфорд, меч...
Шпанија | Јапонецот импресионираше во текот на претсезонските подготовки з...
Шпанија | Неколку извори од Шпанија пренесуваат Реал Мадрид и ПСЖ се во на...
Англија | Офанзивецот имаше големи проблеми ланската сезона откако се здоб...
Hot & SexyСигурни сме дека не би имале ништо против да ве изеде ваква секси волчица...
Сигурни сме дека би сакале да одите во пустина со ваква дама...
Девојките се неодоливи, а нивниот заден дел уште повеќе...
|