Monday, 12 September 2011 11:30 Здравје

Секојдневната употреба на неколку коцки темна чоколада значително го намалува ризикот од рак. До овие резултати стигнале истражувачи од САД и од Италија...


На почетокот на истражувањето, за период од две недели пациенти со висок крвен притисок користеле секој ден по 100 грама млечна или бела чоколада. Потоа таа чоколада била заменета со неколку парчиња црна чоколада.



Мерењата на крвниот притисок на сите пациенти по само 2 недели покажале дека нивото на крвен притисок се намалил од 3 до 5 единици.



"Претходните истражувања врз крвниот притисок покажуваат, дека намалувањето на нивото на единици го намалува и ризикот од смрт од кардиоваскуларни заболувања до 2%. Односно со редовна употреба на црна чоколада овој ризик може да се намали до 6%", соопштува британскиот весник Телеграф.

Bookmark and Share


24FUDBAL.com.mk

Македонија | Езгјан Алиоски одигра 90 минути за Лидс против Брентфорд, меч...
Шпанија | Јапонецот импресионираше во текот на претсезонските подготовки з...
Шпанија | Неколку извори од Шпанија пренесуваат Реал Мадрид и ПСЖ се во на...
Англија | Офанзивецот имаше големи проблеми ланската сезона откако се здоб...

ГАЛЕРИЈА

ИГРИ

Pirates and Treasure
Sniper team
Shopping Cart Hero 3
Achilles 2
Hey You Are a Box
Let the Bullets Fly 2

Hot & Sexy

Сигурни сме дека не би имале ништо против да ве изеде ваква секси волчица...
Сигурни сме дека би сакале да одите во пустина со ваква дама...
Девојките се неодоливи, а нивниот заден дел уште повеќе...