ВИЦ
Разговарал Трпе со некој Јапонец за битните работи во животот. ТОП ВИДЕО |
Tuesday, 11 September 2018 20:59
Занимливости
Препознатливиот вкус кромидот го добива поради сулфурот што го апсорбира од земјата... Кога јадете суров кромид има лут вкус, а со готвењето станува вкусен. Сепак, кромидот ослободува и ензим, кој од сулфурот произведува супстанца слична на сулфатната киселина, што ги дразни очите и ве пече, затоа очите ви солзат. За да не ве дразни на очите, користете остар нож, така што нема да се ослободат многу ензими, затоа што ќе сечете прецизно со ножот. Пред сечењето ставете го кромидот во фрижидер, ниската температура ќе ја намали активноста на ензимите. |
Најчитани
Најнови
24FUDBAL.com.mkМакедонија | Езгјан Алиоски одигра 90 минути за Лидс против Брентфорд, меч...
Шпанија | Јапонецот импресионираше во текот на претсезонските подготовки з...
Шпанија | Неколку извори од Шпанија пренесуваат Реал Мадрид и ПСЖ се во на...
Англија | Офанзивецот имаше големи проблеми ланската сезона откако се здоб...
Hot & SexyСигурни сме дека не би имале ништо против да ве изеде ваква секси волчица...
Сигурни сме дека би сакале да одите во пустина со ваква дама...
Девојките се неодоливи, а нивниот заден дел уште повеќе...
|